ZwareMetalen
Gepost door: Clemens SchaapMaandag 13 Juni 2016 - 23:09
Death Angel - The Evil Divide
Nuclear Blast, 2016

Het Amerikaanse Death Angel was ooit de jongste band in het genre. Er moest, als ik goed ben ingelicht, zelfs een leraar mee op de allereerste buitenlandse toer zodat de bandleden (toen een jaar of veertien) overdag gewoon hun schoolwerk konden doen. Die dagen liggen allang achter ons. Tegenwoordig is de bezetting iets gewijzigd en, nadat de band zichzelf kwijt raakte en als The Organisation door het leven ging, is Death Angel weer helemaal terug.

The Evil Divide heet het nieuwste werk. Wat opvalt is dat het album erg gevarieerd klinkt. Er staan snelle, venijnige nummers op (Father Of Lies) maar Death Angel durft ook eens het gas los te laten. Lost is er zo een. Het levert een lekker groovend nummer met cleane zang op. Hierdoor alleen al blijft het onvoorspelbaar en boeiend.

Daarbij komt dat er in elk nummer meer dan goed vocalen zitten. Ook hierbij geldt dat Death Angel op dit gebied nooit een steek heeft laten vallen, maar op The Evil Divide stijgt Mark Osegueda boven zichzelf uit. Hatred United / United Hate is daarvan een voorbeeld. Tenslotte zit er in elk, en ik bedoel echt elk, nummer een fantastische solo.

Ik heb Death Angel altijd een band gezien die live meer weet te overtuigen dan op cd. Maar The Evil Divide gaat daar verandering in brengen. Dit is zo'n cd die zomaar eens de beste van de band in haar hele oeuvre zou kunnen zijn.

Death Angel mag binnenkort met Slayer en Anthrax op toer in Amerika. Daarna schijnt de band naar Europa te komen. Een mooie kans om een groter publiek te bereiken. Europeanen halen deze cd in huis en draaien hem grijs totdat ze hier live aan het werk te zien zijn. Het zal genieten zijn als er een aantal nieuwe klassiekers gespeeld zullen worden.

Tracklisting: Death Angel -The Evil Divide
 1. The Moth
 2. Cause For Alarm
 3. Lost
 4. Father Of Lies
 5. Hell To Pay
 6. It Can't Be This
 7. Hatred United / United Hate
 8. Breakaway
 9. The Electric Cell
 10. Let The Pieces Fall
Line-up:
 • Mark Osegueda - Vocalen
 • Rob Cavestany - Gitaar
 • Ted Aguilar - Gitaar
 • Damien Sisson - Basgitaar
 • Will Carroll - Drums
Links:
Score: 93/100


Zoek bij Discorder op:
Alle rechten voorbehouden © 2000-2017 Stichting ZwareMetalen